Portfolio

Theaterencyclopedie (Theater Instituut Nederland)
De TIN Theaterencyclopedie is samengesteld onder supervisie van Theater Instituut Nederland. Het is een online platform waar theaterliefhebbers informatie kunnen vinden over het Nederlandse theater van vroeger en nu, in de breedste zin van het woord. sArte ontwikkelde en realiseerde hiervoor het concept. De theaterencyclopedie combineert gegevens uit de databases van TIN met eigen inbreng van bezoekers van de site. Op die wijze kan de bezoeker informatie vinden én toevoegen over ruim 100.000 voorstellingen en 200.000 personen die bij deze voorstellingen betrokken waren. 

Dutch Culture Link (Stichting sArte.nl)
In samenwerking met de UBA (Universiteitsbibliotheek UVA) en TIN (Theaterinstituut Nederland) werkt sArte aan een project over de praktische mogelijkheden van Linked Open Data bij erfgoeddatabases. Ad Aerts (sArte) en Lukas Koster (UBA) presenteren dit project in mei 2011 op de ELAG conferentie in Praag.

Website Jan Mul (Stichting sArte.nl)
Stichting sArte.nl ontwierp in samenwerking met de stadsbibliotheek Haarlem een website over de Haarlemse componist Jan Mul. Deze website is in maart 2011 online gekomen.

Tafelvolk (Het Noorderlicht, wordt binnenkort gerestyled)
Grafisch ontwerper, decorbouwer en kunstenaar Jan Willem Zuidhoek begon een aantal jaren geleden met het maken van tafeltjes uit de restanten van andere projecten. Alle tafeltjes meten 25x25x25, op dit moment heeft hij er al 85. Het tafelvolk is een website waarop deze tafels gepresenteerd worden

Premièrewijzer (Stichting sArte.nl)
De premièrewijzer is een applet die gebruikt kan worden binnen andere websites of gedownload kan worden voor smartphones. Het laat iedere dag de premières van die dag zien, compleet met locatie en alle betrokken artiesten en personen.

Website Zuid-Afrikahuis (Suid-Afrikaanse Instituut)
De website van het Zuid-Afrikahuis was in meerdere opzichten een uitdaging. De site moest niet alleen door- en door meertalig zijn, maar daarnaast ook de eigen collecties integreren. Niet alleen de bilbiotheekcollectie is vanuit de website te bestuderen, ook de enorme collectie met historische foto's kan via de website bestudeerd worden. Ook kan de bezoeker hoge kwaliteit afdrukken bestellen. De website is in eerste instantie gebouwd met een door stichting sArte.nl zelf ontwikkeld meertalig CMS, maar bij de laatste uitbreiding is overgestapt naar Drupal.

Virtueel Museum IRL (Stichting sArte.nl)
Museumobjecten vertellen de mooiste verhalen als je er een paar bij elkaar zet. Die verhalen kunnen ook voor iedereen anders zijn, en iedereen kan zijn eigen verhaal vertellen aan de hand van een paar zorgvuldig uitgekozen voorwerpen of schilderijen. Het project Virtueel Museum IRL geeft mensen de mogelijkheid via Internet hun eigen tentoonstelling samen te stellen en die tentoonstelling dan ook in het echt te bekijken. Ik hoop nog steeds dat ik dat project een keer daadwerkelijk kan realiseren. Zie ook deze video op YouTube

 

Nederlands